Vandaag moesten we heel vroeg uit de veren, want om 7u hadden we al ons ontbijt. We maakten zelf ons lunchpakket en namen de bus richting Poperinge om het Talbot House te bezoeken. Daar zagen we wat de Engelse soldaten deden in hun vrije tijd achter het front. Ook konden we een kijkje nemen met behulp van de I-pads doorheen het huis.
Nadien reden we met de bus door naar het Lijssenthoek Military Cemetery. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden hier meer dan 300 000 gewonden verzorgd. Hiervan ligt er 3% begraven op het kerkhof.
Eénmaal aangekomen in Ieper en na een smakelijke spaghetti, vatten we post onder de Menenpoort. Tijdens de plechtigheid was er een Canadese en Zuid-Afrikaanse delegatie aanwezig. Dit alles maakte het nog indrukwekkender.
De kinderen waren dan ook heel blij om hun kamer en bed terug te zien.

album