Met een stralend zonnetje vertrokken we deze morgen naar de tram en reden we naar de vaargeul te Nieuwpoort waar de IJzerstar ons stond op te wachten. Na een vaart van anderhalf uur kwamen we aan bij de Dodengang. De kinderen en wijzelf waren sterk onder de indruk van de eerste frontlinie die wij zagen. Om twaalf uur gingen we terug aan boord en aten ons lunchpakket op. Ondertussen voeren we naar Ieper om ons geleid bezoek in de IJzertoren te kunnen starten. Twee uur werden we geboeid door de gidsen. We keerden per boot terug richting Nieuwpoort waar we de gelegenheid kregen een souvenirtje te kopen. Na lekker stoofvlees met frietjes genoten we nog van onze pyjamafuif.

Het was een leerzame, een drukke en een vermoeiende week waar we mooie herinneringen aan kunnen koesteren.
Maar zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.

album