Om half 10 zijn we te voet vertrokken naar het Visserijmuseum in Oostduinkerke. Onder begeleiding van een gids maakten we kennis met het leven van de visser van vroeger en nu. We zagen een vissershuisje, een film over kabeljauwvangst, het bijgeloof bij de vissers, de verschillende netten die gebruikt worden bij de vis- en garnaalvangst, het aquarium, …
’s Middags keerden we terug naar de jeugdherberg om onze broodmaaltijd te eten. Rond kwart voor twee stapten we richting dijk Nieuwpoort waar we een uurtje naar hartenlust met de gocarts konden rijden. De weergoden waren ons niet gunstig. Na een koek en een drankje keerden we terug met stralende zon. Daarom speelden we nog een beetje in de speeltuin vooraleer we een warme douche namen.
Kip met appelmoes stond te geuren en we aten ons buikje rond. Na een spelletje bingo hadden we nog een drankje en versnapering. En toen werd het hoog tijd voor ons lekkere bedje.

album